Wie zijn we

Sinds de onderwatersport voor iedereen toegankelijk is,
schieten de duikscholen als paddenstoelen uit de grond.
Wie zijn we en waarom dan kiezen voor Aquapol? Het antwoord is simpel…

Iedereen welkom!

We onderscheiden ons van de meeste clubs door extra aandacht te besteden aan het sociale aspect van de sport. Bij Aquapol wordt je met open armen ontvangen en direct in de groep opgenomen. We willen niet enkel een duikvereniging zijn, maar ook een vriendenkring.

Daarom organiseren we, naast de wekelijkse zwembadtrainingen en buitenduiken, tal van activiteiten waarop ook de familie van onze leden welkom is.

Non-profit met ervaring

Met bijna 30 jaar ervaring in het organiseren en begeleiden van duiken is Aquapol zeker en vast een betrouwbare, niet commerciële club waarbij je een degelijke en veilige opleiding krijgt.

AquaPol oorspronkelijk logo bij oprichting AquaPol huidig logo

Wereldwijd duiken

Als erkende sportclub is Aquapol aangesloten bij NELOS, de Nederlandstalige Liga voor Onderwateronderzoek en -Sport. Deze Vlaamse onderwatersportfederatie wordt erkend en gesubsidieerd door Sport Vlaanderen (het vroegere Bloso) en is via BEFOS, de Belgische Federatie voor Onderwateronderzoek en- Sport, aangesloten bij het BOIC, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité. BEFOS is op zijn beurt stichtend lid van de wereldduikbond CMAS.

Organigram

Erkende opleidingen

NELOS Algemeen logo
NELOS staat garant voor een betaalbare en grondige duikopleiding waarbij veiligheid voorop staat. Alle leden zijn verzekerd en met een door CMAS uitgereikt brevet, kan je wereldwijd duiken. NELOS is ook veruit de grootste duikbond in Vlaanderen.

Logo Vlaamse Trainersschool
Al onze instructeurs (1*I en Assistent-Instructeur) alsook onze Hoger Redders hebben een opleiding gevolgd erkend door de Vlaamse Trainersschool, het decretaal erkende opleidingsorgaan in de sport. Regelmatig volgen zij ook bijscholingen.

Andere organisaties

Logo OVOSAquapol vzw maakt ook deel uit van O.V.O.S., de Oost Vlaamse Vereniging voor onderwateronderzoek en sport, het overkoepelend orgaan voor alle Oost-Vlaamse duikclubs die zijn aangesloten bij NELOS.

Logo van de Vlaamse Reddingsfederatie vzwOnze Hoger Redders zijn aangesloten bij de Vlaamse Reddingsfederatie vzw (RedFed). Deze organisatie is erkend door Sport Vlaanderen (het vroegere Bloso), het International Lifesaving Federation (ILS), het Belgisch Olympisch Interfederaal Comité (BOIC) en de Vlaamse Sportfederatie (VSF).

Logo Sportraad Sint-NiklaasTot de vernieuwing ervan in januari 2019, maakte onze duikclub deel uit van de Sportraad. Dit adviesorgaan adviseert het stadsbestuur van stad Sint-Niklaas in alle sportmateries.

Meer informatie

Is jouw nieuwsgierigheid geprikkeld en wens je graag nog meer informatie over onze club?
Neem gerust even de tijd om onze presentatie te bekijken.
Aquapol presentatie player