Wat heb ik nodig?

Onze materiaalmeester probeert hierop een duidelijk antwoord te geven en geeft je een handig overzicht van al het duikmateriaal dat je nodig hebt om te leren duiken.

Starten met de opleiding

Om met de opleiding te beginnen heb je niet veel nodig. Zwemkledij en een handdoek volstaan om bij ons te starten. Na een aantal trainingen in het zwembad zal je willen investeren in een eigen basisuitrusting.

Basisuitrusting

De basisuitrusting (ook wel ABC-materiaal genoemd) bestaat uit een duikbril, tuba, zwembadvinnen en een gordel met geplastificeerd lood. Vaak worden ook andere namen hiervoor gebruikt zoals masker (duikbril), snorkel (tuba) en palmen/vliezen (vinnen).

Prijzen kunnen variëren van vrij goedkoop (bijvoorbeeld € 3 voor een tuba of € 30 voor vinnen) tot duur (meer dan € 200 voor zwembadvinnen). In sommige duikshops of sportwinkels kan je ook een beginnerspakket aanschaffen.

Deze zijn meestal goedkoper geprijsd en laten je toe om vrij goedkoop een eigen basisuitrusting aan te schaffen. Mocht je later beslissen te stoppen met duiken , kan je dit duikmateriaal nog steeds gebruiken om bijvoorbeeld te gaan snorkelen op vakantie.

Opleiding afgerond

Je bent geslaagd in je opleiding en staat te trappelen om buiten te duiken, maar wat voor duikmateriaal heb je nodig?

We helpen je natuurlijk op weg!

Uitrusting voor buitenduiken

Omdat het water waarin we duiken meestal niet heel warm is en we op diepte te maken krijgen met frissere temperaturen dien je zichzelf te beschermen met een pak. Dit biedt ons lichaam tevens bescherming tegen eventueel scherpe voorwerpen (bijvoorbeeld oesters).

Een trimvest (of jacket) waarmee je jouw drijfvermogen kan regelen mag niet ontbreken.  Een gekeurde duikfles en ademautomaten (ontspanners) maken de set compleet.

Algemene tip van onze materiaalmeester: ga steeds voor een bekend merk (Aqua Lung, Beuchat, Camaro, Cressi, Green Force, Mares, Metalsub, Ralph Tech, Scubapro/Uwatec, Seac-sub, Suunto,…), zo ben je zeker dat een eventuele herstelling snel en makkelijk kan worden uitgevoerd. Het zou jammer zijn mocht je duik of vakantie in het water vallen omdat er voor je exotisch duikmateriaal niet snel een wisselstuk kan worden gevonden.

Niet zeker of iets geschikt is voor jou? Vraag het gerust.

Nog vragen over duikmateriaal?

Mocht je nog bijkomende vragen hebben over duikmateriaal, dan kan je deze steeds stellen aan onze materiaalmeester. Hij zal je graag met raad en daad bijstaan bij het maken van de juiste keuze.