Clubactiviteiten2022-08-11T09:14:51+02:00

Clubactiviteiten

We organiseren tal van activiteiten het hele jaar door.
Een overzicht van wat we allemaal doen kan je hieronder vinden.

Wekelijkse training

Van begin september tot begin juni, trainen we elke dinsdagavond van 21.30 tot 22.30 uur in het Sinbad, het stedelijke zwembad van Sint-Niklaas.

Beginnelingen worden dan vertrouwd gemaakt met het duikmateriaal, klaargestoomd voor hun zwembadproeven en voorbereid op de eerste buitenduiken. Gevorderden werken aan hun conditie of trainen voor hogere brevetten.

Tijdens de zomermaanden, wanneer het zwembad gesloten is, wordt er buiten gedoken.

Na een inspannende training belonen we onszelf met een stevige pint of een warme chocomelk. Een ideale gelegenheid om te verbroederen, van de laatste nieuwtjes op de hoogte te blijven en duikplannen te smeden.

Buitenduiken

We starten het duikseizoen meestal met een kennismakingsduik gevolgd door een doopduik. Tussen mei en september, organiseren we in het weekend regelmatig een buitenduik.

De duikplaatsen variëren naargelang de weersomstandigheden en de ervaring van de aanwezige duikers. Vertrekuur en duikverantwoordelijke vind je op deze website in de rubriek Agenda.

Voorjaars- en Zomerkamp

Duiken is een intensieve en tijdrovende sport. Om de familie van onze leden de gelegenheid te geven zich in het clubgebeuren te integreren, organiseren we regelmatig activiteiten voor jong en oud.

Zo kamperen we in het voorjaar enkele dagen in Zeeland en is er een heus Zomerkamp voor de hele familie midden augustus. Vanzelfsprekend wordt daar ook gedoken, maar partners en kinderen zullen zich zeker niet vervelen.

Clubreis

In oktober of november, als het hier al guur en ongezellig wordt, boeken we al eens een snoepreisje naar een exotische duikbestemming. Egypte is door de pracht van de Rode Zee en de vrij democratische prijzen, een favoriet.

Ook bestemmingen wat verder weg behoren tot de mogelijkheden. Zo hebben we onder meer Spanje, Frankrijk, Filipijnen en Bonaire leren ontdekken.

Nog meer activiteiten

Ook in de winter vallen we niet stil . De meest fanatieke duikers trekken hun droogpak aan, maar ook voor de minder dapperen valt er wat te beleven.

Het eerste weekend van september zijn er de Vredefeesten, we durven al een keer een quiz organiseren, de Sint komt op bezoek, we drinken Glühwein op de kerstmarkt, er zijn de initiatieduiken voor de kleinsten en in januari starten we het jaar sportief.

Laatste activiteiten

Voorjaarskamp 2024

We nodigen iedereen uit om met ons mee te gaan op Voorjaarskamp, dat dit jaar plaatsvindt van vrijdagavond 17 mei tot en met maandag 20 mei op Camping Weizicht in