Na verre reizen van vorige jaren (Filipijnen, Bonaire,…) gaan we het terug een beetje dichter bij huis zoeken.  Deze reis brengt ons terug in het land van de Piramides en de rode zee.

Duiken in El Gouna

El Gouna, dat in de volksmond ook wel Hurghada-Noord genoemd wordt, kent vele kleine eilandjes voor de kust. Rondom deze eilandjes liggen meerdere riffen en wrakken waar we 5 dagen in zullen duiken.

De Rode Zee bij El Gouna kent een enorme diversiteit aan vissoorten. De vele riffen bieden bescherming aan kleine, sierlijk gekleurde koraalvisjes, maar zorgen ook voor voedsel voor grotere roofvissen. Doordat de meeste wrakken bij El Gouna in ondiep water liggen, is deze duikbestemming perfect geschikt voor beginnende duikers.

Hotel

Onze uitvalsbasis wordt het 4.5 sterren hotel Three Corners Rihana inn hotel.  Dit hotel wordt door Belgen uitgebaat waar we verblijven op een ALL-IN basis wat inhoudt dat ontbijt, lunch en diner inclusief is, alsook alle dranken (bier, wijn, sterke drank, frisdranken) inbegrepen zijn.  

The Three Corners Rihana Inn werd gebouwd als uitbreiding van Rihana Resort. De gebouwen, met hun typische koepels en bogen in warme kleuren, omcirkelen een groot zwembad. The Three Corners Rihana Resort en Rihana Inn zijn twee resorts in één. Gasten van The Three Corners Rihana Inn hebben dezelfde keuze aan activiteiten ter beschikking als in Rihana Resort.

U kunt ook ontspannen en genieten van het zandige, ondiepe lagunestrand in het Three Corners Rihana Resort. De handdoeken, de  strandzetels en de parasols zijn kosteloos en zon is er altijd.

Het zeestrand van Rihana Resort ligt naast het mangrovegebied, een beschermde strook met mooie koraalriffen.  Aan de rechterkant van het strand bevinden zich de Kite Surf Centra, waar u het kitesurfen kunt leren. Aan het strand is ook een bar & restaurant, waar warme en koude dranken beschikbaar zijn. Als lunch wordt een klein koud  buffet aangeboden met een verscheidenheid van salades, sandwiches en pasta. De pendelbus naar het strand (10 minuten) gaat om het uur heen en terug en staat  kosteloos ter beschikking.

Rihana Inn heeft een groot zwembad (dat in de winter wordt verwarmd) met een afgebakend gedeelte voor kinderen. De gasten van Rihana Inn kunnen ook vrij gebruik maken van de twee zwembaden en van de Aqua Splash, het waterpretpark van Rihana Resort en de bijhorende waterglijbanen.

Wanneer

Zaterdag 21 september 2019 tot en met zaterdag 28 september 2019.

Waar

The Three Corners Rihana Inn
El Gouna, Egypte

Bekijk de website van het hotel

Kostprijs

De prijs op basis van een tweepersoons standaard kamer voor deze periode is ongeveer € 600 per persoon. Hierin zitten: Hotel verblijf (ALL-IN formule), vluchten, transfer luchthaven hotel.

Voor de duikers zijn er 2 duikpakketen mogelijk.

Optie 1: € 292

  • 5 duikdagen
  • 2 boot duiken per dag
  • 12 L flessen
  • Gratis Nitrox voor de gebrevetterden.

Optie 2: € 345

  • 5 duikdagen
  • 3 dagen met 3 bootduiken per dag
  • 2 dagen met 2 bootduiken per dag
  • 12 L flessen
  • Gratis Nitrox voor de gebrevetterden.

Zowel bij optie 1 als bij optie 2 is het mogelijk om 15L flessen te reserveren, maar hier dien je voor bij te betalen (ter plaatse).

Inschrijven

Inschrijven voor 29 november 2018 kan verlengd tot dinsdag 11 december 2018.