Onder ’t stad stromen geheimen… We nemen je graag mee op een bevreemdende wandeling in de onderbuik van Antwerpen op zaterdag 16 november. De Ruien zijn de schaduw van een steenrijk verleden boven de grond.

Ruien, vlieten en vesten doorkruisten Antwerpen sinds de Middeleeuwen. Dit net van natuurlijke en uitgegraven waterwegen voorzag de stad van water en een binnenhaven. Toen de ruien overwelfde riolen werden, verdween dit unieke stukje erfgoed uit het stadsbeeld en ons geheugen.

Herontdek nu dit verborgen patrimonium. Het ondergronds gangenstelsel geeft nog steeds blijk van haar boeiende en rijke geschiedenis. Een bezoek aan De Ruien, met haar oude gewelven, kanaaltjes, bruggen, riolen en sluizen, spiegelt de historische stadskern boven uw hoofd, met tal van interessante weetjes en geheimzinnige anekdotes uit een ver en recent verleden. Wist je dat De Ruien voor een groot stuk overwelfd werden door de Jezuïeten, om ruimte te maken voor de prachtige Sint-Carolus Borromeuskerk op het Hendrik Conscienceplein?

Wanneer

Zaterdag 16 november.

Parking Sinbad: 17.00 uur
Ter plaatse: 18.00 uur

Waar

Meer informatie volgt na je inschrijving.

Kostprijs

€ 26 per persoon.
Clubrekening: IBAN BE95777596354258

Inschrijven

Schrijf het juiste bedrag over op de clubrekening voor woensdag 16 oktober. Enkel en alleen zo is je inschrijving in orde. Gebruik hiervoor de vermelding: Ruien – – aantal personen.

Let op, het aantal inschrijvingen is zeer beperkt. Snel inschrijven voor deze unieke belevenis is dus de boodschap!

Meer informatie

Contacteer het feestbestuur.